Practical Wing Chun Danmark

Om

Hvad er Wing Chun

Wing Chun er en kinesisk kampkunst, som siges at være blevet skabt af en kvinde for mere end 300 år siden. Practical Wing Chun anvendes oftest som et selvforsvarssystem og er meget logisk samt bevægelsesøkonomisk og dermed relativt nemt at lære.

 

bw_3

 

Hvorfor hedder det Practical Wing Chun

Wing Chun findes i en række forskellige grene, afhængig af den enkelte mesters fortolkning af systemet. I Sporting Health Club  følger vi stormesteren Wan Kam Leung, som har modificeret i stilen og gjort den endnu mere praktisk anvendelig. Deraf kommer navnet.

 

bw_1

 

Hvem kan deltage i træningen

Practical Wing Chun er velegnet til alle mennesker uafhængigt af størrelse, køn og alder, da råstyrke og akrobatiske evner ikke spiller nogen afgørende rolle.

 

slider_2

 

Hvad får du ud at træningen

Ud over at lære denne ekstremt effektive kampkunst, kommer du i bedre form og opnår en øget kropskontrol. Træningen giver også øget mental styrke i form af mere selvtillid, disciplin og indre ro. Denne kombination af positive effekter kan give dig mere overskud i hverdagen og i andre af livets udfordrende situationer. Træningen er sjov og sikker, og giver samtidig en god fællesskabsfølelse med de andre deltagere.

 

Hvordan foregår træningen?

Træningen foregår på hold af 55-60 minutters varighed. Træningen inkluderer basisøvelser, teknisk træning, praktiske øvelser samt slag og spark på puder. Der vil typisk være både gruppe-, partner – og individuelle øvelser. Øvelserne tilpasses deltagernes udviklingstrin, så alle kan være med.

 

Hvad med Skadesrisiko?

Træningen foregår under trygge og sikre forhold, og vi anvender kun semikontakt. Det betyder at vi hverken slår eller sparker hinanden rigtigt, men nøjes med at markere. Desuden er der så meget fokus på kontrol, at skadesrisikoen erfaringsmæssigt er mindre end i de fleste andre træningsformer.

 

Hvad er principperne bag Practical Wing Chun?

Taktikken er at holde modstanderen på en ideel afstand og positionere sig fordelagtigt og om nødvendigt bruge kontinuerlige angreb mod vitale områder. Alle teknikker er meget bevægelsesøkonomiske, da situationen kræver at udøveren er hurtig og direkte. Træningen er meget teknisk, da teknik skal kunne overvinde alle modstanderens fordele i form af styrke, hurtighed og rækkevidde. Alle øvelser bygger således på en kombination af logik og videnskab, og de er derfor også nemme at forstå.